Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا با بیان اینکه تصمیم ترکیه برای خرید سامانه پدافند موشکی از روسیه همچنان روابط با واشنگتن را مخدوش می‌کند، گفت دو کشور در موضوعات مختلفی در تقابل هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جیمز جفری» نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب می‌گوید جدای از مشکل خرید سامانه پدافندی «اس-۴۰۰» توسط ترکیه، واشنگتن و آنکارا در اکثر مسائل ژئوپلتیک در مقابل یکدیگر قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، جفری طی نشست ویدئوکنفرانسی در اندیشکده هیودسن، تصریح کرد که قرارداد ترکیه با روسیه برای خرید سامانه اس-۴۰۰، کماکان بزرگترین مانع در روابط آمریکا با این کشور است.

وی ضمن اشاره به مشارکتی که ترکیه در برنامه تولید مشترک جنگنده‌های نسل جدید «اف-۳۵» داشت، توضیح داد که خرید سامانه پدافندی از روسیه، نقش آنکارا در این برنامه را پیچیده کرد زیرا سامانه‌های مذکور، اف-۳۵ را به خطر می‌اندازد.

بر این اساس، جفری همچنین افزود که آمریکا و ترکیه در موضوعاتی مانند همکاری در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، وضعیت کشورهای لیبی، سوریه و عراق در تقابل هستند.

پیش از این نیز «دیوید ساترفیلد» سفیر آمریکا در ترکیه گفته بود اگر آنکارا این سامانه پدافند روسی را فعال و عملیاتی کند، بسیار محتمل است که تحریم‌های مختلفی علیه آن اعمال شود. (جزئیات بیشتر)

تحویل اولین سامانه اس-۴۰۰ به ترکیه در حالی اوایل مرداد سال قبل تکمیل شد که وزارت خارجه آمریکا پیش از آن تهدید کرده بود هر کشوری که از روسیه این سامانه‌ها را خریداری کند، تحریم می‌شود. کاخ سفید نیز طبق لایحه بودجه نظامی ۲۰۲۰، مکلّف است ترکیه را تا پایان سال به صورت کامل از برنامه تولید مشترک «اف-۳۵» کنار بگذارد و حتی تحویل مابقی جنگنده‌های خریداری شده را نیز تعلیق کند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه آمریکا روسیه اس ۴۰۰ جیمز جفری خرید سامانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۹۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • خرید کالای ایرانی باید به عنوان امر به معروف درجامعه غالب باشد
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید
  • مربیان باید موضوعات را با ارزش‌های دینی تبیین و تشریح کنند